عکس‌هایی با ISO بالا مانند این به شما کمک می‌کنند در شرایط کم نور عکس بگیرید. با این حال، آنها ممکن است نویز را به عکس های شما وارد کنند.
با استفاده از تنظیم ISO بالا در اینجا، من توانستم سرعت شاتر سریع را انتخاب کنم و پرندگان را درISO یکی از سه رکن عکاسی است (دو مورد دیگر سرعت شاتر و دیافراگم ) است و تأثیر زیادی روی تصاویر شما دارد. ISO دوربین چه تاثیری بر تصاویر شما دارد؟ در این مقاله، ISO را برای مبتدیان معرفی می کنیم و نحوه استفاده موثر از آن را برای بهترین نتایج ممکن توضیح می دهیم. هنگام پرواز منجمد کنم.

ISO یکی از سه رکن عکاسی است (دو مورد دیگر سرعت شاتر و دیافراگم ) است و تأثیر زیادی روی تصاویر شما دارد. ISO دوربین چه تاثیری بر تصاویر شما دارد؟ در این مقاله، ISO را برای مبتدیان معرفی می کنیم و نحوه استفاده موثر از آن را برای بهترین نتایج ممکن توضیح می دهیم.

ISO چیست؟

در اصطلاح بسیار ابتدایی، ISO به سادگی یک تنظیم دوربین است که یک عکس را روشن یا تیره می کند. با افزایش تعداد ISO، عکس های شما به تدریج روشن تر می شوند. به همین دلیل، ISO می‌تواند به شما کمک کند در محیط‌های تاریک‌تر عکس بگیرید یا در مورد تنظیمات دیافراگم و سرعت شاتر انعطاف‌پذیرتر باشید.

با این حال، افزایش ISO شما عواقبی دارد. عکسی که با ISO بسیار بالا گرفته شده است دانه های زیادی را نشان می دهد که به عنوان نویز نیز شناخته می شود و ممکن است قابل استفاده نباشد. بنابراین، روشن کردن یک عکس از طریق ISO همیشه یک معامله است. فقط زمانی باید ISO خود را افزایش دهید که نمی‌توانید عکس را از طریق سرعت شاتر یا دیافراگم روشن کنید (به عنوان مثال، اگر استفاده از سرعت شاتر بیشتر باعث تار شدن سوژه شود).

نمودار روشنایی ISO
توجه داشته باشید که با افزایش ISO از 100 به 1600، تصویر چقدر روشن تر می شود

معنی ISO چیست؟

مخفف ISO مخفف “سازمان بین المللی استانداردسازی” است. با این حال، ISO دوربین مستقیماً به سازمانی که استانداردهای مختلف فناوری و محصول را ایجاد می کند ، اشاره نمی کند . از زمانی که دو استاندارد فیلم به نام‌های ASA و DIN در سال 1974 با استانداردهای ISO ترکیب شدند (که بعداً برای عکاسی فیلم و دیجیتال تجدید نظر شد)، از آن نقطه به بعد به عنوان یک کلمه “ISO” نامیده می‌شوند. اگرچه ISO در ابتدا فقط حساسیت فیلم را تعریف می کرد، اما بعداً توسط سازندگان دوربین های دیجیتال با هدف حفظ سطح روشنایی مشابه فیلم مورد استفاده قرار گرفت.

مقادیر مشترک ISO

هر دوربین دارای محدوده متفاوتی از مقادیر ISO است (که گاهی اوقات سرعت ISO نامیده می شود ) که می توانید از آنها استفاده کنید. یک مجموعه رایج به شرح زیر است:

  1. ISO 100 (ایزو پایین)
  2. ISO 200
  3. ISO 400
  4. ISO 800
  5. ISO 1600
  6. ISO 3200
  7. ISO 6400 (ایزو بالا)

خیلی ساده، وقتی سرعت ISO خود را دو برابر می کنید، روشنایی عکس را دو برابر می کنید. بنابراین، یک عکس در ISO 400 دو برابر روشن تر از ISO 200 خواهد بود که دو برابر روشن تر از ISO 100 خواهد بود.

Base ISO چیست؟

پایین ترین ISO بومی دوربین شما “ایزو پایه” شما است. این یک تنظیم بسیار مهم است، زیرا این امکان را به شما می دهد که بالاترین کیفیت تصویر را تولید کنید و دید نویز را تا حد امکان به حداقل می رساند. برخی از دوربین های DSLR قدیمی و تعدادی از دوربین های مدرن مانند Fuji X-T2 دارای ISO پایه 200 هستند، در حالی که اکثر دوربین های دیجیتال مدرن دارای ISO پایه 100 هستند . بالاترین کیفیت تصویر با این حال، انجام این کار همیشه امکان پذیر نیست، به خصوص زمانی که در شرایط کم نور کار می کنید.

 

 


یادداشت جانبی:

برخی از دوربین ها مقادیر “HI” و “LO” را برای ISO افزایش داده اند که ممکن است فراتر از محدوده اصلی آنها باشد. با این حال، اینها کاملا شبیه سازی شده اند و کیفیت تصویر شما را پایین می آورند. توصیه می کنیم از آنها اجتناب کنید.


 

دید نویز کم در مقابل ISO بالا

برای مثالی از دو عکس گرفته شده با مقادیر مختلف ISO، به مقایسه زیر نگاهی بیندازید. به میزان نویز (رنگ های دانه دار و لکه دار) در تصاویر توجه کنید:

مقایسه ISO 200 و ISO 3200

تفاوت واضح است – تصویر در ISO 3200 نویز بسیار بیشتری نسبت به تصویر ISO 200 دارد (که من در عوض با سرعت شاتر طولانی روشن کردم). به همین دلیل است که باید در صورت امکان از ISOهای بالا اجتناب کنید، مگر اینکه شرایط شما را مجبور به استفاده از آنها کند.

نحوه تغییر ISO

تغییر ISO از دوربینی به دوربین دیگر متفاوت است. در اینجا چند روش متداول برای تغییر ISO آورده شده است:

  • برای شروع، حالتی را وارد کنید که به شما امکان می دهد ISO را خودتان انتخاب کنید. از حالت خودکار خارج شوید و به دستی ، اولویت شاتر ، اولویت دیافراگم یا P  بروید (ما تمایل داریم اولویت دیافراگم یا دستی را ترجیح دهیم).
  • برای دوربین‌های DSLR سطح پایه و دوربین‌های بدون آینه، احتمالاً باید یک منو (احتمالاً «منوی سریع») باز کنید و بخش ISO را پیدا کنید. مقدار مورد نظر خود را انتخاب کنید یا آن را روی Auto تنظیم کنید.
  • برای دوربین های سطح بالاتر، ممکن است یک دکمه اختصاصی “ISO” روی دوربین وجود داشته باشد. هنگام چرخاندن یکی از چرخ ها آن را فشار دهید تا تنظیم ISO خود را تغییر دهید. اگر دکمه ای با عنوان “ISO” را نمی بینید، همچنان ممکن است دوربین شما به شما اجازه دهد که یکی را برای انجام این کار برنامه ریزی کند.
  • دوربین‌های دیگر ممکن است یک چرخ اختصاصی داشته باشند که تنظیمات ISO مختلف آن مشخص شده است. این کار را حتی آسان تر می کند.

اگر هنوز مطمئن نیستید دفترچه راهنمای دوربین خود را بررسی کنید. با این حال، ارزش آن را دارد که با نحوه تغییر سریع تنظیمات ISO خود بسیار آشنا باشید، زیرا این چیزی است که احتمالاً اغلب آن را تنظیم خواهید کرد، به خصوص اگر در شرایط کم نور بدون سه پایه یا فلاش عکاسی کنید.

از چه ISO دوربینی باید استفاده کنید؟

بسیاری از عکاسان اصول اولیه ISO را می دانند، اما مطمئن نیستند که کدام مقدار ISO را در این زمینه انتخاب کنند. در عمل، دلیلی وجود دارد که چرا دوربین شما چنین طیف وسیعی از تنظیمات ISO را مجاز می‌کند: موقعیت‌های مختلف ایزوهای متفاوتی را می‌طلبد. در زیر، برخی از سناریوهای رایجی که ممکن است با آنها روبرو شوید را پوشش خواهیم داد.

چه زمانی باید از ISO پایین استفاده کرد

همانطور که در بالا توضیح داده شد، همیشه باید سعی کنید هر زمان که می توانید به پایین ترین ISO (ایزو پایه) دوربین خود که معمولاً ISO 100 یا 200 است، پایبند باشید. اگر نور زیادی وجود دارد، می توانید از ISO پایین استفاده کنید و تا حد امکان ظاهر نویز را به حداقل برسانید.

حتی در محیط های کم نور یا تاریک، هنوز هم ممکن است بتوانید از ISO پایین استفاده کنید. به عنوان مثال، اگر دوربین خود را روی سه پایه نصب کرده اید یا کاملاً ثابت روی میز نشسته اید. در این صورت، می‌توانید با خیال راحت از ISO پایین استفاده کنید و عکس خود را با سرعت شاتر طولانی روشن کنید، زیرا لرزش دوربین را معرفی نمی‌کنید. با این حال، به خاطر داشته باشید که اگر دوربین شما از سرعت شاتر طولانی استفاده کند، هر چیزی که در حال حرکت باشد شبیه یک روح خواهد بود:

وای نه! این یک حمله روح است!

من دوربین را روی کمترین ISO تنظیم کردم تا جزئیات را حفظ کند، که برای ثبت یک عکس روشن به اندازه کافی به سرعت شاتر طولانی پنج ثانیه نیاز داشت. برادرزاده ام ساکت نشست، در حالی که دوستم برای لحظه ای کوتاه وارد خانه شد.

زمان استفاده از ایزو بالا

اگرچه استفاده از ایزوهای پایین ایده آل است، اما در وهله اول برای گرفتن عکس خوب، ایزوی بالا ضروری است. دلیل ساده این است که شما اغلب در حال جلوگیری از تاری حرکت هستید و باید بین یک عکس شارپ با ISO بالا یا یک عکس تار با ISO پایین یکی را انتخاب کنید. به تصویر زیر دقت کنید:

اسکیمرهای سیاه
تصویری از Black Skimmers با سرعت شاتر ISO 800 و 1/2000 گرفته شده است.

من این اسکیمرهای سیاه را با سرعت 1/2000 ثانیه و ISO 800 گرفتم. در اینجا، دوربین من به 1/2000 ثانیه نیاز داشت تا پرندگان را در حین پرواز کاملاً منجمد کند. اگر به جای آن ISO 100 را روی دوربینم تنظیم می کردم چه اتفاقی می افتاد؟ برای گرفتن یک عکس روشن به سرعت شاتر 1/250 ثانیه نیاز داشتم. در آن تنظیمات، از آنجایی که پرندگان بسیار سریع حرکت می‌کردند، تاری حرکتی ناخواسته زیادی در تصویر وجود داشت. خلاصه عکسو خراب میکردم

نکته اصلی این است که وقتی نور کافی برای دوربین برای گرفتن عکس واضح و روشن وجود ندارد، باید ISO را افزایش دهید. وقتی در داخل خانه بدون فلاش عکس‌های دستی می‌گیرم، همیشه ISO خود را روی عدد بالاتری تنظیم می‌کنم تا لحظه را بدون ایجاد تاری ثبت کنم. یا، هنگام عکاسی از اقدامات فوق سریع مانند تصویر پرنده بالا، افزایش ISO شما اغلب ضروری است.

در اکثر دوربین‌ها، تنظیمی برای ISO خودکار وجود دارد که در محیط‌های کم نور عالی عمل می‌کند. زیبایی این تنظیم این است که حداکثر ISO را که مایل به استفاده از آن هستید وارد می کنید تا دوربین از این حد عبور نکند. شخصاً، اگر بخواهم میزان نویز در یک عکس را محدود کنم، حداکثر ISO خود را روی چیزی مانند ISO 800، 1600 یا 3200 تنظیم می کنم. نقطه ضعف این است که دوربین در صورت رسیدن به این ISO، شروع به استفاده از سرعت شاتر به تدریج افزایش می دهد. محدودیت ها، که منجر به تاری حرکت بیشتر می شود. همه چیز یک معامله است!

به حداقل رساندن نویز و به حداکثر رساندن کیفیت تصویر

برخی از عکاسان فکر می کنند که بهترین راه برای ثبت تصاویر با کیفیت بالا استفاده از ایزو پایه 100٪ مواقع است. با این حال، همانطور که در بالا نشان داده شد، این به سادگی درست نیست. گاهی اوقات، زمانی که چاره ای جز استفاده از ISO بالاتر ندارید، در محیط های تاریک قرار می گیرید.

فقط زمانی باید از ISO پایه استفاده کنید که نور کافی برای این کار وجود داشته باشد. سعی نکنید ISO 100 را در یک محیط تاریک اعمال کنید، در غیر این صورت عکس های شما بسیار تاریک خواهند شد. به طور مشابه، اگر از سرعت شاتر سریع برای گرفتن عکس استفاده می کنید، اساساً مانند عکس گرفتن در یک محیط تاریک است (زیرا مدت زمانی که سنسور دوربین شما قادر به گرفتن نور است را به شدت محدود می کنید). بنابراین، برای انواع خاصی از عکاسی ورزشی و اکشن، یک ISO بالا ممکن است تنها گزینه شما باشد.

برای به حداکثر رساندن کیفیت تصویر خود، در اینجا چهار مرحله را باید دنبال کنید:

  1. تنظیم دیافراگم را انتخاب کنید که عمق میدان مورد نظر شما را فراهم می کند .
  2. ISO خود را روی مقدار پایه آن تنظیم کنید و سرعت شاتر خود را روی هر تنظیمی که نوردهی مناسب را فراهم می کند قرار دهید.
  3. اگر سوژه شما تار است، ISO خود را به تدریج بالا ببرید و از سرعت شاتر سریع‌تر استفاده کنید تا زمانی که تاری حرکت ناپدید شود.
  4. اگر ISO شما خیلی بالا می‌رود و همچنان توانایی استفاده از دیافراگم بازتر را دارید، آن را باز کنید تا ISO به سطح قابل کنترل‌تری برسد، حتی اگر به این معنی باشد که مقداری از عمق میدان مورد نظر خود را قربانی کنید.

این تمام چیزی است که لازم است! اگر این مراحل را دنبال کنید، هر بار حداکثر کیفیت تصویر را ثبت خواهید کرد. تعادل ایده آل بین نویز، تاری حرکت و عمق میدان را خواهید یافت.

گفته ها و باورهای غلط رایج در رابطه با ISO

ISO افسانه های زیادی در مورد آن دارد، از جمله برخی که شنیدن آنها بسیار رایج است. در این بخش، ما به سرعت به برخی از این نگرانی ها می پردازیم تا در آینده در مورد این موضوع گمراه نشوید.

آیا ISO “حساسیت سنسور” است؟

این رایج ترین افسانه مربوط به ISO است. این چیزی است که در سرتاسر وب (و به صورت چاپی) خواهید دید. با این حال، اگرچه ممکن است به شما کمک کند که ISO را به عنوان حساسیت حسگر دوربین “عملکردی مانند” تصور کنید، این چیزی نیست که در واقع انجام می دهد. در عوض، سنسورهای دیجیتال صرف نظر از ISO شما تنها یک حساسیت دارند. این درست تر است که بگوییم ISO مانند یک نقشه برداری است که با توجه به نوردهی ورودی خاص، به دوربین شما می گوید که عکس خروجی چقدر باید روشن باشد.

آیا ISO بخشی از نوردهی است؟

خیر، ISO بخشی از نوردهی نیست. سرعت شاتر و دیافراگم عکس شما را با گرفتن نور فیزیکی بیشتر روشن می کند . ISO این کار را نمی کند. در عوض، اساساً عکسی را که قبلاً گرفته اید روشن می کند. بنابراین، عکاسان آن را جزئی از نوردهی نمی دانند.

آیا افزایش ISO درست مانند روشن کردن عکس خود در رایانه است؟

این یک سوال هوشمندانه است، اما، باز هم، به سادگی یک تصور اشتباه است. روشن کردن یک عکس در رایانه شما می تواند از بسیاری جهات مانند افزایش ISO شما عمل کند، زیرا نویز را بیشتر نمایان می کند (و منجر به یک تصویر روشن تر می شود). اما تفاوت ساده این است که افزایش ISO در دوربین تقریباً همیشه کیفیت تصویر بهتری را نسبت به روشن کردن یک عکس در رایانه ارائه می دهد. به عبارت دیگر، بهتر است در مواقع لزوم از ISO 800 استفاده کنید تا اینکه عکس ISO 100 را تا حد زیادی در نرم افزارهای پس پردازش مانند Lightroom روشن کنید!

ISO چگونه روی عکس تاثیر می گذارد؟

ISO روشنایی یک عکس را افزایش یا کاهش می دهد، اما بر سطوح دانه / نویز و محدوده دینامیکی نیز تأثیر می گذارد. در پایین ترین تنظیم ISO (پایه)، تصاویر شما کمترین میزان نویز و بالاترین محدوده دینامیکی را خواهند داشت که بیشترین انعطاف را در پس پردازش به شما می دهد. با افزایش ISO، سطح نویز افزایش می یابد و محدوده دینامیکی نیز معمولاً کاهش می یابد.

بهترین تنظیم ISO برای نور کم چیست؟

هنگام عکاسی در شرایط کم نور، سرعت شاتر شما معمولاً کاهش می‌یابد و منجر به لرزش دوربین یا تاری حرکت می‌شود. برای جلوگیری از چنین مسائلی، باید تنظیم ISO را به مقدار بالاتری مانند ISO 1600 افزایش دهید. بسته به دیافراگم و شرایط نور، ممکن است نیاز به افزایش ISO بیشتر داشته باشید.

بهترین تنظیم ISO برای عکاسی منظره چیست؟

هنگام عکاسی از مناظر، باید از سه پایه استفاده کنید و ISO خود را روی ISO پایه دوربین خود که معمولاً 100 است تنظیم کنید.

نتیجه

اگر سوال، نظر یا بازخوردی دارید، لطفاً آن را در بخش نظرات زیر مطرح کنید.

مرا به فصل 6 ببرید: ترکیب بندی 
  1. مقدمه مبانی عکاسی
  2. عکاسی چیست؟
  3. سرعت شاتر
  4. دیافراگم
  5. ISO (شما اینجا هستید)
  6. ترکیب بندی
  7. سنجش نور
  8. حالت های دوربین
  9. فوکوس کردن
  10. فلاش
  11. تنظیمات دوربین
  12. نحوه گرفتن عکس های شارپ
  13. نکات عکاسی برای مبتدیان
  14. ایده های عکاسی